back to start !

 

   
     
 

de jazzzolder vzw is open :
elke 2de en 4de vrijdag van de maand, van 20 uur tot 01 uur

de live-optredens beginnen telkens om 21 uur.

lidkaart (55 euro)= gratis toegang elke 2de en 4de vrijdag (1 jaar).
niet-leden: 7 euro (daglidgeld), studenten 5 euro.

ingang: Onze Lieve Vrouwestraat 52 te Mechelen.

parking: Ganzendries, op een paar 100 meter van de jazzzolderlocatie !

 

 
        
 

 Belangrijk bericht !


Vanaf het begin (1998) kon je in de jazzzolder terecht voor een spotprijs.
Al dikwijls kregen we de vraag “hoe doen jullie dit voor zo’n lage prijs?”.

We kunnen de toekomst niet helemaal voorspellen, maar van één ding zijn we zeker:
de kosten voor de jazzzolder stijgen, terwijl er inkomsten zijn die verlagen.
Daarom zien we ons genoodzaakt om onze democratische lidgelden ietwat te verhogen.
We willen tenslotte nog vele jaren leefbaar verder gaan met jazzconcerten in Mechelen.

Vanaf begin januari wijzigden de lidgelden:

* Je koopt een lidkaart voor 1 jaar aan 80 euro.
Hiermee heb je gratis toegang op alle 2de en 4de vrijdagavond-van-de-maandconcerten
(dus 3,33333 euro per concert als je naar alle 24 concerten komt).
* Wie geen jaarlid is, betaalt voortaan per concert 10 euro daglidgeld.
Studenten: 5 euro daglidgeld en 40 euro jaarlidgeld.Zo blijven we nog steeds de goedkoopste jazzclub van Mechelen en heel verre omstreken !

 

 
     

 

 


JaZZZolder Archief 2017                                                                    JaZZZolder Archief 2018


 

        

 

 

 

   
 

Zoals jullie wellicht weten heeft de jazzzolder zijn huidige prachtige locatie moeten verlaten.
Wij zijn (tijdelijk) verhuisd naar de Refugie van Grimbergen, waar het Onze Lieve Vrouwkoor ons onderdak geeft, om ervoor te kunnen zorgen dat Mechelen zijn 19 jaar oude en vertrouwde jazzclub niet verliest.

 

 
     

 

 


Bezoek ook eens: de Youtube webstek van de JAZZZOLDER !  , je (her)beleeft er ook optredens  van  op de oude JaZZZolder(s) !

 

 

 

 

 


Volgende Concert van de JaZZZolder :
     
     
   !!! Opgelet: voor dit concert wijken we uit naar "The house of contact centers", Veemarkt 5, Mechelen. !!!  
     
     
 

27  April  2018  20:45 hr !

 
 
Bulteel-Snauwaert duo

 
 
 

 

 

  

 

     
     
Een ruime blik en een artistieke ontdekkingsreiziger… kwaliteiten die je terug kan vinden bij saxofonist en componist John Snauwaert. Al is hij in de eerste plaats een jazzmusicus, Snauwaert blijft steeds op zoek gaan naar contacten met andere culturen: Petar Elmazof uit Bulgarije, Chergio de Susa uit Cuba en zijn landgenoot van de Buena Vista
Club Pipo Fernandes, Emre Kuzuoglu uit Turkije, Mahbub Khan uit Indië… Hij deelde ook het podium met jazzgrootheden als Lowen Fulson, Isaac Hurley, Jacques Pelzer, Bob Mover…
Als componist en muzikant werkte hij voor de KVS, het Muziek Lod, De Werf, Victoria, De vieze gasten en circus Picolini en schreef hij ook muziek voor animatiefilms.
John Snauwaert is ook stichter van de meest theatrale fanfare van de Lage landen: Muziekmakerij Excelsior
Bas studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rob van Bavel en aan de School voor geavanceerde kunststudies in Utrecht bij Bert Van den Brink. Hij volgde masterclasses bij Barry Harris, Fred Hersch en anderen. Hij werkt als freelance muzikant met verschillende muzikanten en groepen in de jazz en popmuziek. In België en Europa speelde hij met het Jean Warland Trio, Richard Rousselet, Ronny Verbiest, Phil Abraham, Toots Thielemans, Deborah Brown, Judy Niemack, Art Farmer, Clark Terry, Archie Shepp, Ronald Douglas, Johnny Griffin,... In 2003 toerde hij intensief door Scandinavië en Frankrijk, samen met Olivier Laurent tijdens een tour de chant in hommage aan Jacques Brel.
2012 was een volgende stap naar muzikale perfectie: hij vormde zijn eigen trio met Bart De Nolf op akoestische bas en Bruno Castellucci op drums. Ze kregen een contract van 'The Werf' om een CD op te nemen die in 2014 werd uitgebracht.


   
     

 

 

 


John Snauwaert: sax
Bas Bulteel: piano/Fender Rhodes


 

website John Snauwaert  


website Bas Bulteel  


 

 

 

 

 


Vorige Concert van de JaZZZolder :


 

 

 

     
     
     
 

13  April  2018  20:45 hr !

 
 
Michel Bisceglia Trio

 
 
 

 

 

 

 

 

 

     
     
Michel Bisceglia is meer dan één van de belangrijkste jazzmuzikanten in België. Hij beperkt zich niet tot één genre, werkt samen met uiteenlopende muzikanten, iconen zelfs, uit de jazz, pop en rock uit binnen- en buitenland, en heeft ook heel wat filmmuziek gecomponeerd.
Michel Bisceglia werd voor zijn werk al met heel wat nationale en internationale titels en awards bekroond. Onder andere een World Soundtrack Award voor de muziek die hij componeerde voor de film Marina, de verfilming van het leven van Rocco Granata.
Recent componeerde hij de muziek voor meerdere films: Hannah, een internationale film van Italiaanse regisseur Andrea Pallaoro met actrice Charlotte Rampling in de hoofdrol. Tevens Blue Silence, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk dat reeds bekroond werd met vele filmprijzen. En hij werkte als arrangeur, orkestrator en dirigent mee aan Raf Keunen’s soundtrack voor de film Le Fidèle van Michael Roskam.
Verder nam hij ook de tijd om een compilatiealbum uit te brengen getiteld 20 Years Recordings, ter viering van zijn jazz trio. En nam hij als producer de muzikale leiding in handen voor het nieuwste album Woman van Viktor Lazlo.
Momenteel werkt hij aan de soudtrack voor de nieuwe TV reeks “De Bende van Jan De Lichte” met Matteo Simoni. En de release van een gloednieuw album “Orchestral Works 1” met zijn eerste hobo concerto is gepland voor midden 2018.
Toen hij vorig jaar de Limburgse Cultuurprijs in de wacht sleepte, prees de jury hem als volgt: “Michel Bisceglia is al jaren actief, houdt vol ondanks tegenslagen en levert werk van wereldniveau. Zijn creaties worden geprezen door pers, publiek en professionals uit de hele wereld


   
     

 

 

 


Michel Bisceglia: piano
Werner Lauscher: contrabas
Marc Lehan: drums
 

website  


 

 

 

 recensie(s)

 

 


© Michel Proesmans


 

     
     
  'Wat is het fijn om een overvolle Jazzzolder avond te hebben voor het Michel Bisceglia Trio. Er zijn wat fans afgezakt naar Mechelen en hij heeft er zeker nieuwe fans bijgekregen na het zeer mooie optreden. De meeste cd’s zijn achteraf uitverkocht en/of gesigneerd. Deze sympathieke kleine Limburger met Italiaanse roots is toch duidelijk de spil van dit trio dat al bijna 30 jaar samenspeelt en hun jubileum viert van 20 jaar samen platen maken in dezelfde bezetting.
Bassist Werner Lauscher en drummer Marc Léhan hebben al eens gespeeld op de oude jazzzolder toen ze speelden met fluitist Stefan Bracaval. Zijn begeleiders zijn uit de buurt van Aachen. Michel woont in het Genkse.
Michel Bisceglia is een bezige bij. Hij is in de weer als producer, arrangeur (o.m. voor muziek die uitgevoerd werd tijdens de Olympische plechtigheden, voor big bands, kamerorkesten én opera), filmcomponist (o.m. Mixed Kebab, Blue Bird, Au Nom du Fils en de box office hit Marina), muzikant aan de zijde van Viktor Lazlo, als artistiek directeur van het intussen opgedoekte C-Mine Jazz en maakt ook een duoplaat met trompettist Carlo Nardozza. En dat is slechts een greep uit de activiteiten.
In de eerste helft vandaag lijken enkele nummers wat op mekaar en ook het stramien met op het einde zijn verfijnde fluisterende solo toetsen. Opvallend is het aanstekelijke borstelwerk op drums van de grote man Marc Lehan die wat hoger zit achter zijn drumstel en de bekkens erg laag zijn opgesteld. Zijn gelaatstrekken spreken boekdelen tijdens het geconcentreerd spelen. Ze spelen de stukken van Bisceglia op een typische lyrische romantische soms meditatieve toon met sfeerbeelden als in een film. ‘ In meaning of the blues ‘ sijpelt een beetje blues door.
Na de tweede helft wordt het nog leuker met mooie nazinderende tunes zoals ‘Jasmine’, naar een dame uit Korea want in het Oosten en in China zijn ze razend populair. Daar brengt Sony al zijn platen uit. Hij brengt ook een motiefje ‘Puccini’ met wat klassieke inslag doch met spannender drumwerk. ‘Paisellu Miu’ is van Michel Bisceglia met Rocco Granata waarbij ze samen in tranen vielen. Doorgaans slaagt Bisceglia er ook goed in om te doseren van zeer zacht tot wervelende solo’s. Heel leuk is ‘Tom’s dinner’ van S. Vega dat jammend weerklinkt. Op z’n best zijn Bisceglia’s composities wel zo charmant als frisse lentebriesjes. ‘My idea’l uit de oude doos lijkt haast een standard te zijn. Ook spelen ze zijn ‘out to sea’ samen gecomponeerd voor Piet Goddaer alias Ozark Henry en dit keer wat sneller dan op plaat.
Als toegift spelen ze het repetitieve ‘The Traveller’ want dat is hetgeen ze graag doen.: samen onderweg en optreden overal. De interactie met bassist en drummer, waarbij gedempte drumslag, bekkens en de basritmes voor een jazzy klanktapijt zorgen maakt dat je steeds weer meegezogen wordt in de aparte wereld van het trio dat je niet moet proberen te doorgronden. Het wordt nagenieten met de cd’s.'.

 
 
Michel Proesmans 

 
     
   
by Wouter De Jonck
 
     
     
     
     
     

 

 

 

©  JAZZEPOES 2018

 

 

 

up again !

 

 

 

back to start !