back to start !

 

 

ARCHIEF MUSIC 2023

                                                                                                               

click for index 

 

 

 

     
  
     
 
   
     
 

  Guillaume Vierset  ''Edges'' : 'The End of The F***ing World'  
      
   

 


 
     
     
 

© OlivierLaval 2019

 
     
 


Een rock-stoot in de Belgische jazz-mierenhoop door gitarist Guillaume Vierset
 

 
 
  EDGES, Guillaume's vlijmscherpe kwartet, dompelt jazzklanken onder in de power en wijdheid van progressieve rock en indie. Snedig en aanstekelijk!

Na hun eerste EP 'First Round' (2021, Igloo Records), waarmee ze speelden in België, Roemenië en Denemarken, zet de band hun avontuur voort met een tweede repertoire.


 
 
     
 
The End Of The F***ing World


 
     
  Catchy riffs, pyscho-vintage keyboards, soms luchtige en soms fladderende gitaren, opwindende akoestische pianoklanken: het album 'The End of The F***ing World' (maart 2023, Igloo Records) ontvouwt een een rauwe en ruwe jazz, maar nooit gespeend van de eigen poëzie van de componist, die de randjes af en toe ook afvijlt en zijn publiek sust tussen twee pittige momenten. , die de hoeken verzacht en het publiek tussen nog twee indringende momenten wiegt. De gitarist werpt een unieke blik op de huidige wereld met dit album waarvan de onthullende titel een hommage is aan de uitstekende homonieme serie. 

 
     
   

 
     
 


Guillaume Vierset (gitaar, composities) | Anders Christensen (el. bas) | Dorian Dumont (toetsen, piano) | Teun Verbruggen (drums)

 
     
     
   

 
     
   

 
 
RELEASE  31 Maart 2023

 
     
 
 


TOUR


 
     
 
23.03 | Neimënster, Luxemburg (LX)
10.05 | Studio de L'Ermitage, Parijs (FR)
17.05 | Ancienne Belgique, Brussel (BE)
25.05 | Mithra Jazz, Luik (BE)


   
   
 
     
     
     
     
     
     
     
 
     
   
     
 
   
     
 

  NEXT. APE :  ''The Fourth Wall''   single 'Unfit Wing' 
      
       

 


 
     
     
 

© aubergineartistmanagement.com

 
 
 
 

Antoine Pierre's crossover collective komt met z'n langverwachte debuut!


 
 
     
  Next.Ape is het ongrijpbare project van de Belgische drummer Antoine Pierre (URBEX, VAAGUE, TaxiWars). In hun avontuurlijke sound brengt de Hongaarse zangeres Veronika Harcsa de dominante kleuren aan met haar ongeëvenaarde stem — van een kristalheldere zuiverheid die ze gretig vervormd met effecten — en een eigenzinnige podiumprésence.

Na een eerste EP in 2019, inclusief internationale tour, komt Next.Ape nu met een eerste full-length album, The Fourth Wall. De tracks zijn als schilderijen waar je nooit voorbij loopt zonder een nieuw detail op te merken. 

Al snel herken je invloeden zoals Bowie's 'Blackstar' en Thom Yorke's 'Tomorrow's Modern Boxes', of de artiesten Son Lux, Sohn en Björk, om er maar enkele te noemen.

 
     
 
NEXT. APE


 
   Next.Ape biedt cross-over muziek die triphop, elektronica, jazz en rock slim mixt. In de loop van de afgelopen jaren heeft Next.Ape zijn unieke geluid gevormd: een slaande snaredrum, een diepe bas op de Moog, een vervormde gitaar, enkele diepgaande keyboards en een heldere en charismatische stem. De groove is hectisch en indringend. De band bestaat uit Europese jazzmuzikanten: Veronika Harcsa (zangeres, Hongarije), Lorenzo Di Maio (gitaar, België), Cedric Raymond (keyboards, effecten, gitaar, België), Jérôme Klein (keyboards, Luxemburg) en Antoine Pierre (drums, België).

 
     
 

 
     
 

 
     
   

 
 
Released/release 2 Maart 2023/31 Maart 2023

 
     
 
 

 
     
     
 
     
   
     
 
   
     
 

  Bram Stadhouders & B.O.X : ‘Suite X’  
      
   

 


 
     
     
   

© Wannes Cré

 
     


“Ik wil dit project gebruiken om mijn eigen kijk op het fenomeen barokmuziek te verkennen, zonder te proberen barokmuziek te schrijven of het alleen maar in een jazzstijl te spelen.”     (Bram Stadhouders)
 

 
 
Bram Stadhouders


 
     
  Bram Stadhouders (1987) is één van de meest invloedrijke, vrijzinnige gitaristen van zijn generatie. Naast jazz gitarist is hij componist en initiator van grensverleggende projecten. Bram maakte furore met tal van producties buiten de gebaande paden en werkte voor dit album samen met Baroque Orchestration X (B. O. X), een ‘out of the box’ Vlaams barokensemble uit de indie pop scene.

 
     
 
B.O.X.


 
     
 

B.O.X. is een hybride barokband gevestigd in Antwerpen, België. Hun doel is om genre-buigende nieuwe geluiden te creëren en bruggen te bouwen tussen het publiek. B.O.X, opgericht in 2010 door luit- en theorbespeler Pieter Theuns, verzamelt enkele van de beste hedendaagse spelers van barokinstrumenten, zoals klavecimbel, barokharp, viola da gamba, cornetto, sackbut enz.

B.O.X. heeft samengewerkt met verschillende artiesten uit de indierockscene, zoals Dez Mona, Spinvis, Efterklang, Shara Nova, Valgeir Sigurdsson, Petur Ben, Mugison, Richard Reed Parry (Arcade Fire), An Pierlé, Tsar B, Eefje De Visser, Stef Kamil Carlens en DM Stith.

 
 
     
   

 
     
 
SUITE X


 
     
  Het album ‘Suite X’ is een ankerlijn naar de Barok, de muzikale roots van de gitarist. Het is een flirt naar deze periode, die beschouwd wordt als basis voor alle moderne westerse muziek, en een eerbetoon aan ons eeuwenoude muzikale erfgoed vanuit het perspectief van Brams persoonlijke muzikale identiteit als jazzmusicus.

Met 'Suite X' brengt Stadhouders een ode aan het rustgevende barok geluid, dat hij op verrassende manier verweeft met de klanken van elektrische gitaar, synthesizer en drums. De ene keer als soundscape, dan weer in een meeslepende groove. Melodieus en soms experimenteel. Een ontmoeting waarin heden, verleden, elektronica, akoestiek en improvisatie uit de rijke barok- en jazztraditie samensmelten.
  
 
     
 


Bram Stadhouders compositions & guitar
Onno Govaert drums


B.O.X
Pieter Theuns theorbe
Lambert Colson cornetto
Jon Birdsong cornetto & trumpet
Bart Vroomen sackbut
Nathan Wouters double bass
Raphaël Collignon harpsichord & organ

 
 
  "Suite X van Bram Stadhouders is een verzameling van negen barokmuzieknummers voor nu. Is dit het resultaat van een jamsessie van Stadhouders met Nils Frahm, Arve Henriksen en een gereïncarneerde J.S. Bach? Nee, het zijn de out of the box denkers van Baroque Orchestration X, met wie hij deze onorthodoxe alliantie is aangegaan. B.O.X. is een Vlaams barokensemble dat vooral samenwerkt met acts uit de indiepopscene. Ze werkten recent samen met acts als Dez Mona, Efterklang of Spinvis. Een gedroomd pact om verschillende muziekwerelden samen te voegen.Met Suite X brengt Stadhouders een ode aan het rustgevende barokgeluid, dat hij op een logische en verrassende manier weet te vermengen met het geluid van een elektrische gitaar en synthesizer. De ene keer als soundscape, dan weer in een pakkende groove, en last but not least, met intrigerende melodieën die meteen in je hoofd nestelen. Een meesterwerk waarin heden, verleden, elektronica, akoestiek en improvisatiekunst uit de rijke barok- en jazztraditie samensmelten."  (Frank Veenstra Creatief producent en curator)
 

 
     
   

 
 
RELEASE  7 APRIL 2023

 
     
     
 
 


RELEASE CONCERTEN


 
     
 

22 maart CC Strombeek , Abdijkerk Grimbergen

7 april Paradox Tilburg 

   
   
 
 
     
     
     
     
     
     
     
 
     
NEW ALBUM !

 


 © JAZZEPOES 2023

 

 

 

up again !

 

 

 

back to start !