HOME

 

INFO  BLOGMAN

 

 

   
 

 

JAZZEPOES - JASSEPOES ??

 

 

   
     
 

JAZZEPOES is  een éénmans feitelijke vereniging met losvaste  medewerkers rond freelance hobbyist fotograaf Erwin Van Rillaer a.k.a Winus.  JAZZEPOES heeft stééds , en dat van in den beginne (oeps,dat was dus al van in 1996, al heette de site toen nog 'Erwin's Jazzy Jazz Home Page'), legale promotie beoogt,  en dat vooral wat betreft onze eigen Belgische jazz-en bluesartiesten.
Begeesterd zijn we door het fijne, hoogkwalitatieve aanbod van zowel hedendaagse als 'historische' Jazz, Blues, Roots en aanverwante Wereldmuziekjes. Zo worden er maandelijks vooral nieuwe jazz schijven en héél af en toe nog es een nieuwe blues of roots CD voorgesteld mét, bij gelegenheid, recensie, pers en randinformatie en links naar de websites van de betrokken muzikanten en platenlabels of productiehuizen. De streaming (non downloadable !aangeboden songs in het populaire all platform MP3 formaat (stereo en full songs !) uit het verleden werden reeds in 2016 afgevoerd. Dat heeft alles te maken met het veranderde medialandschap, YouTube en FaceBook media waarnaar nu verwezen wordt.  Concertinformatie, CD-voorstellingen  en allerlei nieuwtjes uit bronnen van organisatoren en muzikanten zelf vinden een plaats op een site die bij de start afslankte t.o.v. het vroegere JASSEPOES.BE, voorheen vooral de fotosite die momenteel nog slechts doorlinkt naar de algemene JAZZEPOES.BE. Afzonderlijke Jazz/Wereldmuziek en Blues/Roots secties zijn er niet meer. JASSEPOES is de alias van Winus als (artistiek) fotograaf en de foto's krijgen dan ook die opdruk.

... Alle toegestuurde info, demo Ceedees en releases worden voorgesteld op JAZZEPOES.BE, krijgen commentaar of worden nadien  (kort)gerecenseerd (zie addendum).

Ook Nederlandse producties,  nieuwtjes en CD-info zijn zeer welgekomen ! 


 

Voor recensies graag steeds de fysieke dragers. Voor persberichten en voorstellingen volstaat de digitale info en links naar soundcloud en dergelijke ... Recensie is niet gegarandeerd, aankondiging bij de nieuwe releases wél.

 
     
  ADDENDUM

 
     
   CD's worden sinds 2022 niet regulier meer besproken Helaas, maar d'er is wél een ruim review-archief !...


 
     
     
     
  Zendingen graag alléén naar onderstaand adres  
     
     
     
 

website JAZZEPOES

 

p.a. Erwin Van Rillaer
Dijleweg 28
2820 Rijmenam
België (Belgium)

 


32475587003
winus@jazzepoes.be

 

 

 
     

 

 

 


2024

 

   
     
  
 

 
 

…deze 2024 tekst is een copy/paste van voorgaande maar nothing's new anymore...dus  2024 schuift zich als eerste in het rijtje na voorloper 2023 en gaat alzo verder in een ‘retired modus’ , met, bij gelegenheid , nog slechts enkele medewerkers maar grotendeels blijft dus alleen ik en me eigen zelve…vooral grotendeels homebound en nog slechts verbonden met de Mechelse JaZZZolder, na al een vruchtbare én bovendien decennialange samenwerking. Op festivals zie je me ook al een paar jaar geen foto’s meer maken al sluit ik opportuniteiten niet helemaal uit en kan je me hier of daar of ginder nog wel es met een fototoestel in de hand zien staan…maar…. Ik heb het intussen allemaal al wel es gezien, ik heb het hier trouwens eerder ook al eens over die 'FATIGUE' gehad die komt toeslaan na zovele  jaren foto’s en verslaggeving… Jazeker zal ik  nog commentaar blijven geven al zal zich dat  vooral beperken tot de JaZZZolderse concerten en gerelateerden (Predikheerlijke Zomerconcerten, Jazz at Home events…) Je bent dus nog niet van me af en verder blijft JAZZEPOES vooral onze Jazz en aanverwante artiesten (enkel nog België en Nederland ) promoten zonder extra getwitter of getweet nu (want dat 'X 'verhaal moet ik niet hebben)   met alle toegestuurde nieuws over releases en méér. Deze  wat uitgebakken kapitein blijft intussen dus zeker wel  op z’n  schip  al staan de zeilen niet meer zo bol als vroeger…een rustige vaart weze mij al goed genoeg en op deze manier kunnen we d’er  hopelijk nog wat creatieve jaren aanbreien en  blijven genieten van vele muziekjes… Hou de JASSEPOES-JAZZEPOES Facebook dan toch ook maar in de gaten ...
 

  ... moge slechts doofheid me finaal stoppen...(al stuur ik intussen met een app de gehoorapparaatjes al aan..ach, eens jong en hardrocker weet je, luid was niet genoeg…)

 

 

Winus

 

 

 
     
     

 


 

DISCLAIMER - wettelijke vermeldingen

 

 

 

   
 

'Een foto aanbieden voor publicatie op de JAZZEPOES-site(via  bvb. concertflyer) gebeurt volledig op verantwoordelijkheid van de aanbieder die verklaart in orde te zijn met alle auteursrechten en toestemmingen ter zake. Daardoor vervalt alle JAZZEPOES verantwoordelijkheid daaromtrent .De website is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud en informatie geleverd door derden en de inhoud van externe websites. Eigen artikels mogen enkel overgenomen worden mits duidelijke vermelding van de bron (© JAZZEPOES). Voor de cartoons van de Jazzzolder neemt U best contact met Kris.' 

 

 


Deze site wordt onderhouden conform de afspraken met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM en muziekproducentengroep I.F.P.I.   

 

 
     

 

 


VOOR, MET EN DOOR onze Belgische JAZZ & aanverwanten ARTISTS

 

JAZZEPOES, it's up to you : KEEP IT ALIVE !

 

 

 

 
     

 

 

 

  © 2024 JAZZEPOES

 

 

 

up again !

 

 

HOME