HOME

 

INFO  BLOGMAN

 

 

   
 

 

JAZZEPOES - JASSEPOES ??

 

 

   
     
 

JAZZEPOES is  een éénmans feitelijke vereniging met losvaste  medewerkers rond freelance hobbyist fotograaf Erwin Van Rillaer a.k.a Winus.  JAZZEPOES heeft stééds , en dat van in den beginne (oeps,dat was dus al van in 1996, al heette de site toen nog 'Erwin's Jazzy Jazz Home Page'), legale promotie beoogt,  en dat vooral wat betreft onze eigen Belgische jazz-en bluesartiesten.
Begeesterd zijn we door het fijne, hoogkwalitatieve aanbod van zowel hedendaagse als 'historische' Jazz, Blues, Roots en aanverwante Wereldmuziekjes. Zo worden er maandelijks vooral nieuwe jazz schijven en héél af en toe nog es een nieuwe blues of roots CD voorgesteld mét, bij gelegenheid, recensie, pers en randinformatie en links naar de websites van de betrokken muzikanten en platenlabels of productiehuizen. De streaming (non downloadable !aangeboden songs in het populaire all platform MP3 formaat (stereo en full songs !) uit het verleden werden reeds in 2016 afgevoerd. Dat heeft alles te maken met het veranderde medialandschap, YouTube en FaceBook media waarnaar nu verwezen wordt.  Concertinformatie, CD-voorstellingen  en allerlei nieuwtjes uit bronnen van organisatoren en muzikanten zelf vinden een plaats op een site die bij de start afslankte t.o.v. het vroegere JASSEPOES.BE, voorheen vooral de fotosite die momenteel nog slechts doorlinkt naar de algemene JAZZEPOES.BE. Afzonderlijke Jazz/Wereldmuziek en Blues/Roots secties zijn er niet meer. JASSEPOES is de alias van Winus als (artistiek) fotograaf en de foto's krijgen dan ook die opdruk.

... Alle toegestuurde info, demo Ceedees en releases worden voorgesteld op JAZZEPOES.BE, krijgen commentaar of worden nadien  (kort)gerecenseerd (zie addendum).

Ook Nederlandse producties,  nieuwtjes en CD-info zijn zeer welgekomen ! 


 

Voor recensies graag steeds de fysieke dragers. Voor persberichten en voorstellingen volstaat de digitale info en links naar soundcloud en dergelijke ... Recensie is niet gegarandeerd, aankondiging bij de nieuwe releases wél.

 
     
  ADDENDUM

 
     
  De recensiepagina's werden van layout veranderd en nu wordt uit de archieven geput om oudere jaargangen aan te vullen. Daarom én vooral wegens tijdsgebrek én omdat het qua albumrecensies hier (voorlopig althans) weer aan recensenten ontbreekt, worden CD's tot nader bericht niet regulier meer besproken. Helaas...


 
     
     
     
  Zendingen graag alléén naar onderstaand adres  
     
     
     
 

website JAZZEPOES

 

p.a. Erwin Van Rillaer
Dijleweg 28
2820 Rijmenam
België (Belgium)

 


015/520138
0475587003
winus@jazzepoes.be

 

 

 
     

 

 

 


2021

 

 

 

   
     
 

 
 

 


…2021 staat er en dat is het moment voor reflectie, terugdenken hier…Persoonlijk maar ook wat JAZZEPOES.be betreft, de site die, mede door de Corona-culturele crisis terugviel op nog slechts maar weinige artikelen in 2020, verslaggevingen en/of commentaren. Met de tijd vielen er natuurlijk ook medewerkers weg en het wordt moeilijk om haast alleen de vlam nog brandende te houden. In het aanblik van een hortend 2021 wegens de aanhoudende coronacrisis (that bitch !, is het nu weer eens hoog tijd voor bezinning. Want, na een eerste stappen zetten op het web in 1996 vind ik intussen toch dat het vet wat van de soep is en de drive om weer aan wat nieuws te beginnen is er intussen wat af ook…zeer zeker heeft die aanhoudende Corona toestand en het haast stilvallen van de culturele sector de zaken wat bespoedigd maar er speelt meer…het ouder worden, het veranderde muzikale landschap, persoonlijke bezigheden en interesses…De deur gaat hier nog niet dicht hoor maar ik bekijk in de komende maanden nog wel welke richting het hier verder kan/mag uitgaan. Alleszins zal dat nóg meer regionaal blijken te zijn en meer homebound ook. Ik ben niet zo’n reiziger…Promotie van niet Belgische of Nederlandse artiesten a.d.h.v. persberichten hield ik altijd al wat weg en nu blijven vooral de Belgische, zeg maar Jazz en aanverwanten de hoofdmoot want , met alle sympathie voor de blues, dat heb ik intussen wel gezien, volg ik niet echt meer (wat begaafde Belgische topspelers daargelaten…) De quarantaine ‘Blijf In Uw Kot’ tijd zorgde er vooral voor dat de archiefpagina’s aangevuld werden want veel was blijven liggen in de schuif ‘voor later’. Wat betreft promotionele artikels, commentaren en concert/festivalreviews vind je alles terug t/m 2017  in het JAZZEPOESARCHIEF ...intussen hou ik mij vooral bezig met het leveren van commentaar op streaming concerten en wat festivals.en ook  wat CD-recensies komen er mogelijks (mondjesmaat) terug aan . En natuurlijk houden we de scène in de gaten en krijg je steeds het doorgespeelde en toegestuurde (Belgische) release en muzieknieuws, vergeet ons vooral niet !
 

  ... moge slechts doofheid ons finaal stoppen...(al stuur ik intussen met een app de gehoorapparaatjes al aan..ach, eens jong en hardrocker weet je, luid was niet genoeg…)

 

 

Winus

 

 

 
     
     

 


 

DISCLAIMER - wettelijke vermeldingen

 

 

 

   
 

'Een foto aanbieden voor publicatie op de JAZZEPOES-site(via  bvb. concertflyer) gebeurt volledig op verantwoordelijkheid van de aanbieder die verklaart in orde te zijn met alle auteursrechten en toestemmingen ter zake. Daardoor vervalt alle JAZZEPOES verantwoordelijkheid daaromtrent .De website is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud en informatie geleverd door derden en de inhoud van externe websites. Eigen artikels mogen enkel overgenomen worden mits duidelijke vermelding van de bron (© JAZZEPOES). Voor de cartoons van de Jazzzolder neemt U best contact met Kris.' 

 

 


Deze site wordt onderhouden conform de afspraken met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM en muziekproducentengroep I.F.P.I.   

 

 
     

 

 


VOOR, MET EN DOOR onze Belgische en internationale JAZZ & BLUES/ROOTS ARTISTS

 

JAZZEPOES, it's up to you : KEEP IT ALIVE !

 

 

 

 
     

 

 

 

 © JAZZEPOES 2021

 

 

 

up again !

 

 

HOME