HOME

 

INFO

 

   
 

 

JAZZEPOES - JASSEPOES ??

 

 

   
     
 

JAZZEPOES is  een éénmans feitelijke vereniging met losvaste  medewerkers rond freelance hobbyist fotograaf Erwin Van Rillaer a.k.a Winus.  JAZZEPOES heeft stééds , en dat van in den beginne (oeps,dat was dus al van in 1997, al heette de site toen nog 'Erwin's Jazzy Jazz Home Page'), legale promotie beoogt,  en dat vooral wat betreft onze eigen Belgische jazz-en bluesartiesten.
Begeesterd zijn we door het fijne, hoogkwalitatieve aanbod van zowel hedendaagse als 'historische' Jazz, Blues, Roots en aanverwante Wereldmuziekjes. Zo worden er maandelijks vooral nieuwe jazz schijven en héél af en toe nog es een nieuwe blues of roots CD voorgesteld mét, bij gelegenheid, recensie, pers en randinformatie en links naar de websites van de betrokken muzikanten en platenlabels of productiehuizen. De streaming (non downloadable !aangeboden songs in het populaire all platform MP3 formaat (stereo en full songs !) uit het verleden werden reeds in 2016 afgevoerd. Dat heeft alles te maken met het veranderde medialandschap, YouTube en FaceBook media waarnaar nu verwezen wordt.  Concertinformatie, CD-voorstellingen  en allerlei nieuwtjes uit bronnen van organisatoren en muzikanten zelf vinden een plaats op een site die bij de start afslankte t.o.v. het vroegere JASSEPOES.BE want afzonderlijke Jazz/Wereldmuziek en Blues/Roots secties zijn er niet meer. JASSEPOES is de alias van Winus als (artistiek) fotograaf en de foto's krijgen dan ook die opdruk. Meer foto's vind je op de afzonderlijke JASSEPOES.BE site die later nog onder handen genomen wordt... Alle toegestuurde info, demo Ceedees en releases worden echter voorgesteld op JAZZEPOES.BE, krijgen commentaar of worden nadien  (kort)gerecenseerd (zie addendum).

Ook Nederlandse producties,  nieuwtjes en CD-info zijn zeer welgekomen ! 


 

Voor recensies graag steeds de fysieke dragers. Voor persberichten en voorstellingen volstaat de digitale info en links naar soundcloud en dergelijke ... Recensie is niet gegarandeerd, aankondiging bij de nieuwe releases wél.

 
     
  ADDENDUM

 
     
  De recensiepagina's werden van layout veranderd en nu wordt uit de archieven geput om oudere jaargangen aan te vullen. Daarom én vooral wegens tijdsgebrek én omdat het qua albumrecensies hier (voorlopig althans) weer aan recensenten ontbreekt, worden CD's tot nader bericht niet regulier meer besproken. Helaas...


 
     
     
     
  Zendingen graag alléén naar onderstaand adres  
     
     
     
 

website JAZZEPOES

 

p.a. Erwin Van Rillaer
Dijleweg 28
2820 Rijmenam
België (Belgium)

 

 

015/520138
0475587003
winus@jazzepoes.be

 

 

 
     

 

 

 

2019

 

 

 

   
 

 

2019 ! ... en het gaat een gang ! JAZZEPOES heeft in z'n méér dan twintigjarige bestaan (voorheen JASSEPOES en sinds de start van 2016 dan eindelijk JAZZEPOES) dan wel nooit de 'yacht'-status verkregen (daarvoor hadden we noch de mankracht, noch de poen, noch de tijd als werkende mensen...maar door de jaren heen echter (sinds 1997, vorige eeuw al !) bewezen we dat we de nodige inzet ,schrijfplezier en de 'body' hadden en eigenzinnige commentaren konden spuien rond wat er reilde en zeilde in het Belgische (eigenlijk vooral Vlaamsche) Jazz en (tegenwoordig nog slechts sporadisch wegens geen gerelateerde medewerkers meer) Blues-Roots landschap. Het in 2013 omgebouwde JAZZEPOES kreeg dan nog wel een aangepaste navigatie die nog regelmatig bijgestuurd wordt, maar er bleef en blijft intussen nog veel onderdeks liggen...Besloten werd dan ook om aan de start van dit nieuwe JAZZEPOES 'magerder' te beginnen. Bedoeling was om halverwege 2017 ,wanneer deze schipper de professionele pet aan Maarten gaf, dat er dan zou worden bijgewerkt en aangevuld met vooral eerder verschenen recensies. Dit werkje  is echter nog steeds gaande en dat zal nog wel z'n tijd duren ook want we draaien op een lager pitje, wie zei daar dat gepensioneerden méér tijd hadden?... Ook aan de start van 2019 blijven de los/vast onbezoldigde medewerkers dezelfde ouwe rakkers, al hebben sommigen de teugels wat laten varen wegens elders bezig of andere, diverse (werk en gezondheids) omstandigheden : Danny (De Bock) gaat voor bevlogen, bezielde én onderlegde concertverslagen en misschien volgt er ook nog eens een CD-recensie van ‘m.... Van Michel (Proesmans), onze PROES, met wijdverbreide wortels in het jazzlandschap mag je af en toe concert-en festivalverslagen verwachten en Luque ( Derkinderen) is een ouwe rot, die maakt er niet veel woorden aan vuil. Daarom ook houdt die zich vooral 'onverkort kort' bezig met rake kortrecensies.
Die andere 'ouwe' van ons, Kris (Vanderstraeten), da's onze wandelende jazzencyclopedie en die maakte in 2017 de 'Overd(h)onderd' reeks áf zodat die rubriek tenminste z'n naam waar maakte ook ! … en nog een vervolg kent daarna ! ..Verder is Kris, als uitvoerend improviserend kunstenaar natuurlijk onze expert wat impro betreft en is die bovendien ook nog es de huistekenaar van de Mechelse JaZZZolder, organisatie waar wij al vele jaren aardig mee samen werken. Je vindt ons daar trouwens zowel achter als voor de toog en ook als jazzdeejays slingerden we daar graag de jazzgramofoon aan. Zelf bevind ik, de Winus, me nog steeds achter het roer van JAZZEPOES en schrijf de recensies en concert/festivalverslagen graag mee, maar moet je, buiten de aanvulling van de gearchiveerde recensies, zo direct géén nieuwe CD-recensies van mij meer verwachten... Zuster JASSEPOES (JASSEPOES.be) is blijven te bestaan (moet trouwens hoogtijd ook es een upgrade krijgen) maar zal blijven instaan als hofleverancier voor het leveren van begeleidende foto's bij concertverslagen en/of evenementen... Jaja, dit bootje trekt dan wel de roeispanen minder krachtig aan met de jaren maar opgeven of afhaken?... nog géén sprake van !
 

  ... moge slechts doofheid ons finaal stoppen...( al stuur ik intussen met een app de gehoorapparaatjes nu al aan…)

 

 

Winus

 

 

 
     
     

 


 

DISCLAIMER - wettelijke vermeldingen

 

 

 

   
 

'Een foto aanbieden voor publicatie op de JAZZEPOES-site(via  bvb. concertflyer) gebeurt volledig op verantwoordelijkheid van de aanbieder die verklaart in orde te zijn met alle auteursrechten en toestemmingen ter zake. Daardoor vervalt alle JAZZEPOES verantwoordelijkheid daaromtrent .De website is op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de inhoud en informatie geleverd door derden en de inhoud van externe websites. Eigen artikels mogen enkel overgenomen worden mits duidelijke vermelding van de bron (© JAZZEPOES). Voor de cartoons van de Jazzzolder neemt U best contact met Kris.' 

 

 


Deze site wordt onderhouden conform de afspraken met de Belgische auteursrechtenvereniging SABAM en muziekproducentengroep I.F.P.I.   

 

 
     

 

 

VOOR, MET EN DOOR onze Belgische en internationale JAZZ & BLUES/ROOTS ARTISTS

 

JAZZEPOES, it's up to you : KEEP IT ALIVE !

 

 

 

 
     

 

 

 

 ©  JAZZEPOES 2019

 

 

 

up again !

 

 

HOME