HOME


 

 

 

  JaZZZolder                    Overd(h)onderd !                    GIGS

 


INHOUD    ARCHIEF MUSIC ARCHIEF JAZZZOLDER             

 
 
DATE PIC
inhoud

19/1/2022   


    Wereldpremičre Night 352 | 22 januari 2022 | Handelsbeurs Gent | BJO, Osama Abdulrasol & Jahida Wehbe - persbericht
16/1/2022  


Carlo Nardozza © JASSEPOES

     Picture This ! 2022 : week 3= Carlo Nardozza
13/1/2022   


    voorstelling nieuw concert Mechelse JaZZZolder :

Bram Weijters & Carlo Nardozza  'Pendulum'


9/1/2022  


Jules Deelder en de Deelderiers © JASSEPOES

     Picture This ! 2022 : week 2= Jules Deelder en de Deelderiers (2015)
2/1/2022  


trompetsectie BJO feat. Bert Joris anno 2013 © JASSEPOES

     Picture This ! 2022 : week 1= trompetsectie BJO feat. Bert Joris anno 2013
31/12/2021  


Tutu Puoane (& Toni Vitacolonna) © JASSEPOES

     Picture This ! 2021 : week 52 = Tutu Puoane (& Toni Vitacolonna) 2018
26/12/2021  


Philippe Martello © JASSEPOES

     Picture This ! 2021 : week 51 = Philippe Martello 2015 (The Blue Chevy's)
22/12/2021    


    Klein : 'Sonder' - voorgesteld 
22/12/2021   


    voorstelling nieuw concert Mechelse JaZZZolder : Foliez- Iannello- Laplaca-Puma
(Jazz Manouche Quartet)

 + recensie(s) vorig concert : "Mazzle"
19/12/2021  


Ann Eysermans © JASSEPOES

     Picture This ! 2021 : week 50 = Ann Eysermans
18/12/2021     


    Guillaume Vierset  : EP 'Edges'- voorgesteld 
16/12/2021    


    JaZZtival Haacht herrijst uit de corona-as in 2022 ! - persbericht
15/12/2021   


    BAM! Trio 'One ' out now & on tour in 2022 - persbericht  
WEEKLY NEWS TWEETED IN THE WEEKEND
 

     
  
     
 
   
 

 

 
 

Klein  : 'Sonder'  

 
     
 

 
     
 

In continuation of their very distinct sound, combining  electronic elements and acoustic instruments (Piano, Vibraphone), KLEIN present a journey through new and seemingly ever-evolving soundscapes that thematically revolve around a personal acknowledgment and celebration of the complex and interconnected nature of life.

 
     
 
 

 
     
 
release december 10 2021 

 
     
            

 
     
 

 


Jerome Klein - Piano, Keyboards & Compositions
Niels Engel – Drums
Pol Belardi – Vibraphone, Bass & Keyboards
Charles Stoltz – Programming & Sound Design


 
 
     
   

 
     
     
     
 
     
     
     
     
     
 
     
     
 

Guillaume Vierset
 : 'edges'

 
 
 
 

 
     
 
First Round is the first single and title track from the debut EP by Guillaume Vierset EDGES (out November 19th 2021 via Igloo Records) and the first part of their upcoming full album “The End of the F***ing World”.
A real punch in the Belgian jazz ant-hill, 'First Round' is the first EP of EDGES, the new project of Brussels based guitarist Guillaume Vierset. It is with a high-flying international team that he takes us with poetry and nonchalance into an exciting musical universe, right on the borders of jazz and (prog) rock.

For a musician who dissects genres and refuses to be assigned to one musical rank, it is no surprise that Guillaume called his new project EDGES. The band was born following a carte blanche offered by the Marni Jazz Festival. Guillaume opted for an international formula and brought along the Danish bassist Anders Christensen (Tomasz Stanko, Jakob Bro, Paul Motian and Aaron Parks), keyboardist Dorian Dumont (ECHT!), and the American drummer Jim Black (Alas No Axis, Tim Berne, Ellery Eskelin or Kurt Rosenwinkel).

Catchy riffs, pyscho-vintage keyboards, sometimes airy, sometimes saturated or even saturated or even flayed, this 'First Round' takes us into the troubled areas of the jazz and progressive rock. The guitarist pushes the boundaries and takes a singular look at today’s world with a certain sagacity world today.

A real success on stage, the band reunited two confinements later to record a record called 'The End Of The F***ing World'. “First Round” is the first part of the album, released as a digital 4-track and announces the album to be released in autumn 2023.

 
 
     
   


 
     
 
release november 17 2021 

 
     
     
   

 
     
 


JIM BLACK -drums, ANDERS CHRISTENSEN – bass, DORIAN DUMONT -keys, GUILLAUME VIERSET – guitar, compositions


 
 
     
   

 
     
     
     
   
     
 

 

 
 

BAM
! Trio  : 'ONE'

 
     
    
 


BAM ! is het gerucht van botsende lichamen. Hier zijn de lichamen geesten en de opschudding is muziek. Het was in 2017 dat de ontploffing haar vruchten afwierp. de vrucht van  ontmoeting tussen drie unieke kunstenaars, uit de vier hoeken van Wallonië. Rond het mythische instrument dat het Hammond-orgel is werd het BAM Trio geboren. Jazz ? Ja, maar ook meer. De groove, rock, soul en betoverende ballads zijn de grondstof van een explosief mengsel, een universele cocktail bereid in de robuuste pot van vriendschap.

Het BAM Trio trad eerst in het daglicht op het podium van de legendarische Sounds Jazz Club in Elsene, alwaar zij  in een experimentele fase binnenkwamen en dat gedurende 2 jaar. Heel snel gaf dat aanleiding tot heerlijke samenwerkingen ook. De groep treedt dan op in vele Brusselse kamers en in het zuiden van het land. Gewapend met hun hartinstrumenten, betreden Bastien Jeunieaux, Arnaud Cabay en Maxime Moyaerts (gitaar, drums, orgel)  dan de studio in November 2019 om hun formule te vereeuwigen. Rijpen als goede wijn, Bam! Trio arriveert om je oren te weken met een debuutalbum dat 26 September 2021 beschikbaar kwam, en nu dus on tour !

 
 
     
   

 
     
 
 


 
     
 


BIOGRAFIE

 
     
 
MAXIME MOYAERTS 

 
     
 

Pianist en organist Maxime Moyaerts is een rijzende figuur in de Belgische jazzscene. Maxime begon op 7-jarige leeftijd met pianospelen. Altijd aangetrokken door jazz, begint  hij eerst een klassieke piano-opleiding aan de academie in Andenne, daarna  volgt de GPEI. Later, in 2010, nog steeds gedreven door deze passie voor jazz, betreedt hij het Koninklijk Conservatorium Brussel om er zich volledig aan te wijden. Hij krijgt de kans om mee te doen in Eric Legnini's klas en, onder zijn voogdij gedurende 5 jaar, zal hij zijn eigen spel ontwikkelen. Z’n stijl roept onmiskenbaar zijn liefde voor traditie op en helden als Oscar Peterson, Wynton Kelly of Art Tatum. Hij studeert af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel in 2016 met grote onderscheiding.  Maxime heeft zijn eigen projecten waaronder het Maxime Moyaerts Trio waar hij zijn talenten laat zien als muzikant maar ook als componist. Dit Trio heeft zijn roots in Bebop en Blues met Swing als rode draad. Hij dompelt ons onder in een universum vanaf de Blues, in zijn puurste vorm, tot lyrische composities beďnvloed door klassieke muziek. Maxim is tevens Co-leader van BAM groepen! Trio en Four of a Kind. Beide groepen genoten residentie in de Sounds Jazz Club voor meerdere jaren. Four of a Kind kreeg  tal van prijzen waaronder de Jury- en Publieksprijs op  het XLJazz Contest 2015 maar won ook Comblain Jazz en de Gouvy Festival prijzen…  Als actief figuur in de Belgische jazzscene viel Maxime al snel op bij  enkele gerenommeerde musici. Dankzij zijn veelzijdigheid en zijn grote kennis van de traditie van de jazz, is hij een veelgevraagd sideman geworden, zowel op de piano als op het Hammond orgel. Hij speelde met name met Philip Catherine, Jean-Louis Rassinfosse, Fabrice Alleman, Bruno Castellucci, Bart Defoort, Guy Cabay,…

 
 
     
 

BASTIEN JEUNIEAUX 

 
 
 
Bastien begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen als autodidact. Een jaar later richtte hij met zijn broer, zijn eerste groep op waarin ze originele composities spelen. Eerst erg beďnvloed door rock en blues, wendde hij zich vervolgens tot reggae en daarna tot soul en funk. Op 18-jarige leeftijd ontdekte Bastien Jazz door in de platencollectie van zijn moeder te snuffelen en luistert hij naar de albums van Miles Davis, Chet Baker, Bill Evans, Ella Fitzgerald, Stan Getz ... Als liefhebber van deze muziek schrijft hij zich in aan de Académie de Baudour om voor twee jaar muziektheorie en harmonie met saxofonist Fabrice Alleman te gaan studeren. Daarna keert Bastien, na de lessen van gitarist Paolo Loveri te hebben gevolgd, in 2011 terug naar het Brusselse Koninklijk Conservatorium , sectie Jazz, waar hij zijn leertijd voortzet bij Fabien Degryse en Victor Da Costa. Vijf jaar lang perfectioneert hij zijn spel en ontmoet hij veel muzikanten met wie hij oefent, jamt en zijn eerste stappen zet in de jazzscene. Afgestudeerd in 2016, begon hij een residentie in de legendarische Sounds Jazz Club waar hij twee jaar lang elke maand met het BAM-! Trio project speelde naast zijn volgelingen Arnaud Cabay op drums en Maxime Moyaerts op het Hammond orgel. Tegelijkertijd loopt hij de kleine en grote podia van België af met veel formaties zoals: Supafly, Luna Moan, Isadora, JB-duo, Laurent Vigneron & The Po'Boys, FancyCombo, Thalisma projecten ... We herinneren ons ook zijn optredens naast grote Belgische muzikanten zoals Jean-Louis Rassinfosse, Guy Cabay, Sal La Rocca, Jan de Haas, Fabrice Alleman, Bart Defoort, Manu Hermia ... Bastien gaat aan de slag met het spelen van muziek die uit het hart komt en tot de ziel spreekt.

 
 
     
 

ARNAUD CABAY

 
 
 
Oorspronkelijk afkomstig uit de regio van Spa, begon Arnaud Cabay zijn zeer muzikale reis op jonge leeftijd. Inderdaad, na zijn eerste pianolessen op 3-jarige leeftijd wijdde hij zich aan verschillende vormen en uitdrukkingen zonder ooit een antwoord op zijn verlangens te vinden. Nadat hij de muziek voor een tijdje opzij zette, ontwikkelde hij, vanaf zijn 17e, een diepe liefde voor jazz en vooral dan voor de drums. Als zoon van vibrafonist Guy Cabay, verwent Arnaud zich met het spel van overerving. Hij krijgt in 2018 een gespecialiseerde Master aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, ter afsluiting van zijn studie-opleidingen bij Thomas Grimmonprez, Thierry Gutmann, maar ook bij wereldberoemde drummers zoals Gregory Hutchinson of Roberto Gatto (ontmoet tijdens een Erasmus college bij SLCM in Rome). In hetzelfde jaar wint hij de Playright + prijs. Arnaud treedt op naast vele belangrijke muzikanten uit de Belgische jazzscene, maar tijdens de zomer van 2018 breekt hij met geweld beide enkels. Zijn liefde voor muziek sterker dan wat dan ook, begint hij (in gips) een Bachelor in elektrische bas, zijn tweede liefde, met Michel Hatzigeorgiou en Benoît Vanderstraten. Ondanks het idee om te worden veroordeeld tot het opgeven van de drums, kan hij echter niet zonder dat en langer dan een paar maanden...


 
 
     
   

 
 
EN TOUR, eerste concertdata ...

 
     
 
Concerten 2022

15/1 Jazzstation Brussel

26/2 l'An Vert Luik

11/3 Sounds Jazz Club Brussel

12/5 Theatre Marni Brussel

 
 
     
     
     
 
     
     
   
     
     
CD NEW                                   NIEUWSBLAD

 

 
 
   
 


- persbericht - 
 
     
     
 

 

 
     
 

 
 
 

- persbericht -

 

JaZZtival Haacht herrijst uit de corona-as in 2022 !

 
initiatief en programma : Katrin Vandeputte en Marco Epis, met steun van de gemeente Haacht
  


 
 
 

 

 

 

 © JAZZEPOES 2022

 

 

 

up again !

 

 

 

HOME